Śledzie pod pierzynką*

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Śledzie pod pierzynką

427.jpg



1 tacka śledzi
1 duża cebula
gotowana średnia marchewka
puszka kukurydzy
słoik pieczarek marynowanych
4 jajka ugotowane na twardo
majonez

1. Śledzie kroimy na kawałki i odstawiamy na sicie do osączenia.
2. Cebulę kroimy w kostkę i przelewmy wrzątkiem.
3. Pieczarki i białka jajek siekamy.
4. W szklanym naczyniu układamy warstwami: śledzie, cebulę, warstwę majonezu. Na to ścieramy na tarce marchewkę, nastepnie dajemy kukurydzę i znowu warstwę majonezu. Teraz układamy pieczarki, na nich białka i przykrywamy majonezem. Na wierzch ścieramy żółtka.

Śledzie powinny przed podaniem postać trochę w lodówce.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: