- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Sałatka z kalafiora i białego sera z chrupiącymi paseczkami
Sałatka
4 porcje:
2 szkalnki rózyczek kalafiora
20 dag twarogu
8 koktajlowych pomidorów1/2 puszki fasolki
8 łyżek majonezu
czarny pieprz do smaku
Składniki ujkładamy w salaterce wg uznania, polewamy majonezem i posypujemy pieprzem
Paseczki
150 dag mąki pszennej
1/4 łyzeczki soli
woda
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
Z mąki, soli oraz wody wyrabiamy geste ciasto i rozwałkowujemy je. Nastepnie smarujemy z obu stron oliwą, posypujemy przyprawami i kroimy w paski o szerokości ok. 2cm. Pieczemy do zarumienienia w temp. ok 150 stopni. Podajemy razem z sałatką
Smacznego!
Sałatka
4 porcje:
2 szkalnki rózyczek kalafiora
20 dag twarogu
8 koktajlowych pomidorów1/2 puszki fasolki
8 łyżek majonezu
czarny pieprz do smaku
Składniki ujkładamy w salaterce wg uznania, polewamy majonezem i posypujemy pieprzem
Paseczki
150 dag mąki pszennej
1/4 łyzeczki soli
woda
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
Z mąki, soli oraz wody wyrabiamy geste ciasto i rozwałkowujemy je. Nastepnie smarujemy z obu stron oliwą, posypujemy przyprawami i kroimy w paski o szerokości ok. 2cm. Pieczemy do zarumienienia w temp. ok 150 stopni. Podajemy razem z sałatką
Smacznego!