Serek ziolowy do smarowania

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
1
0
Serek ziolowy do smarowania

Lekko ziolowo-czosnkowe smarowidelko do pieczywa. Swietne rowniez jako dip do krakersow

1 zabek posiekanego czosnku (wielbiciele moga dodac wiecej)
1/4 kostki masla
225g gladkiego serka smietankowego
1/2 lyzeczki koperku
1/4 lyzeczki suszonej bazylii
1/4 lyzeczki suszonego majeranku
1 lyzeczka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
odrobinka suchego tymianku lub estragonu
1/4 lyzeczki grubo mielonego pieprzu
sol do smaku

Serek dobrze zmikoswac z maslem i czosnkiem ,wsypac wszystkie ziola i przyprawy - dobrze wymieszac. Przelozyc do makej miseczki i schlodzic, najsmaczniejszy na drugi dzien kiedy smaki mialy juz okazje dobrze sie rozwinac.

9097.jpg
 

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
Serek jest pyszny, wszedł u mnie na stałe do domowego menu. Dzięki niemu Aguti przekonała się do takich serków.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Mnianćum, pycha jest ta pasta, smakowo przypomina mi "Fromage" pakowany w sreberku
icon_razz.gif