- Gru 23, 2004
- 2,533
- 0
- 36
Śledzi kupiłam tak ze 30 dkg.
Wymoczyłam w wodzie.
Zrobiłam zalewę w proporcji 1/4 octu do 3/4 wody, wrzuciłam doń ziele, liść laurowy. Dałam zalewie wystygnąć.
Śledzia pokroiłam, układając w słoiku przesypywałam pieprzem cytrynowym.
Potraktowałam śledzie zalewą, potem wlałam oliwy na wierzch. Na koniec naciepałam cebuli.
Gdzieś tak po 2 godzinach spróbowałam i stwierdziłam, że muszę rano śledzia dokupić, bo nie wiem, czy to co przygotowałam wystoi do Wigilii <!--emoid--><!--endemo-->
Wymoczyłam w wodzie.
Zrobiłam zalewę w proporcji 1/4 octu do 3/4 wody, wrzuciłam doń ziele, liść laurowy. Dałam zalewie wystygnąć.
Śledzia pokroiłam, układając w słoiku przesypywałam pieprzem cytrynowym.
Potraktowałam śledzie zalewą, potem wlałam oliwy na wierzch. Na koniec naciepałam cebuli.
Gdzieś tak po 2 godzinach spróbowałam i stwierdziłam, że muszę rano śledzia dokupić, bo nie wiem, czy to co przygotowałam wystoi do Wigilii <!--emoid--><!--endemo-->
Ostatnią edycję dokonał moderator: