Jeszcze jedna pizza na cieniutkim cieście

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
jaxja @ 15 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1278529Zrobiłam pizze wg tego przepisu i wyszła kompletna porażka: ciasto kleiło się okropnie. Wczoraj zrobiłam ją ponownie, tym razem z innej mąki i wyszła super! Ciasto smaczne i bardzo wygodne w robieniu. Na pewno będę robiła w przyszłości z tego przepisu, za który bardzo dziękuję
icon_smile.gif
Z jakiej mąki była porażka a z jakiej sukces?
 

paulinkaa90

Member
Kwi 12, 2009
6
0
0
Z rozmrożonego ciasta też wychodzi bardzo dobra pizza. Miałam wrażenie, że musiałam mniej podsypywać mąki i łatwiej się wałkowało. Zazwyczaj irytuje mnie to jak wałkuję, wałkuję, a ciasto mi się znowu ściąga, a z rozmrożonym nie miałam tego problemu, szło mi błyskawicznie
icon_smile.gif
 

morena55

Member
Wrz 5, 2011
78
0
0
Wszystkie pizze wyglądają rewelacyjnie !!!
Ja zrobiłam ostatnio (po raz pierwszy ) i wyszła pyszna tylko trochę spód przypaliłam ...Dzisiaj albo jutro powtórka
 

betsetse

Member
Cze 8, 2009
130
0
16
Musze to napisac, to najlepsze ciasto jakie do tej pory robilam re we la cja, pizza wyszła wspaniala, wszystkie inne jakie do tej pory jadlam chowaja sie.
Dzieki za przepis
bussi.gif
cvety.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Pokaż załącznik 78213Zawsze myślałam, że pizza bezmięsna jest taka nijaka,
i po raz kolejny przekonałam się, że to nieprawda, miałam mało składników, a wyszła tak soczysta, pachnąca, że mmmniaaamć
icon_razz.gif

Miałam kilka plastrów sera, smętne dwa pomidorki, oliwki i usmażyłam cebulkę
icon_biggrin.gif


pizza4z.jpg


pizza2o.jpg


pizza1o.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,831
53
48
ale super te Wasz zdjęcia. Ja też lubię pizzę na cienkim cieście, niby znalazłąm już "mój" przepis, ale ten też z chęcią wypróbuję.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Wczoraj mnie naszła nagła i nieprzeparta chęć na pizzę, więc to ciasto ukręciłam. Połowę ciasta od razu po wyrobieniu włożyłam do lodówki, dzisiaj wykorzystam.
 

Sylvia

Member
Sie 28, 2007
116
0
0
Wyciągam, bo będę dzisiaj piekła
mniam.gif


Czy ktoś mógłby mi doradzić w kwestii mozarelli? Obojętnie jaką mozarellę kupię (oryginalną włoską czy polski "odpowiednik") podczas pieczenia wydziela ona bardzo dużo płynu. Do tego stopnia, że czasem przed podaniem lekko go zbieram z powierzchni pizzy ręcznikiem papierowy. Co robię nie tak? Ser staram się dokładnie odsączać, ok 1 h przed położeniem na pizzy wykładam go na sitko, a problem pozostaje. Bardzo proszę o poradę.
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,874
173
63
Mąż sobie zażyczył pizzy, a i wypróbować nowy piekarnik z opcją pieczenia pizzy chcieliśmy, i padło na to ciasto. Wyszła pyszna, bardzo puszysta pizza, bo dałam całe ciasto na jeden placek i raczej to bułeczka jest, ale ciasto fajnie plastyczne, nic się nie kleiło.
Wyrabiałam w maszynie, dałam suche drożdże i olej do środka zamiast na wierzch przy odstawianiu, ale na pewno do powtórzenia, tylko podzielę ciasto na dwie części.
Dzięki marghe
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,879
1,440
113
Dzisiaj piekłam, ciasto rewelacjne do obróbki i w smaku, nie wałkowałam, rozciągałam bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem (nic się nie kleiło), marghe
anbetung.gif
cvety.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: