Majonez domowy błyskawiczny

skrzacik

Member
Lut 11, 2006
47
0
0
Majonez domowy błyskawiczny

1 jajko
1 szklanka oleju
pieprz
sól
3 łyżeczki musztardy
szczypta kurkumy

Wszystkie sładniki zmikować w wysokim naczyniu końcowką z nożykiem. Zacząć od dna i powoli podnosić końcówkę. Trwa to jakieś 10 sekund.
Majonez należy trzymać w lodówce i zjeść go w przeciągu trzech dni.
 

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
A zawsze myślałam ze ciężko jest zrobic dobry majonez.Babcia mówiła ze trzeba ucierać w jedna strone i takie tam.........
Czy ten się nie zwazy podczas robienia bo mi się bardzo podoba ten przepis
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Wcale nie cięzko :mrgreen: Nawet pamiętam jak w kryzysowych czasach kręciłam majonezy widelcem godzinami, ale jaka z takim majo potem jest sałatka 8) mniamć. Teraz to tylko zeby pewne jajca dostać