Śledzie po jurszczyńsku*

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
znalezione na forum kuchennym Gazety Wyborczej:

Śledzie po jurszczyńsku
300-500 g filetów sledziowych w oleju
1-2 cebule
20 zielonych oliwek bez pestek
1 lyzka zielonego pieprzu
1 lyzka kaparow
swiezo zmielony pieprz
2 listki laurowe
1-2 lyzki ziol prowansalskich
oliwa extra vergine
2 zabki czosnku

Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Miranda

Member
Lut 17, 2005
1,593
0
0
Kasiu, w tym dziale już są takie śledzie, wklepała je Agusia H. Sprawdź, jeśli przepis się nie różni, to po co powielać?