IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sernik z kruszonką kokosową i brzoskwiniami /ananasami/
alik
post 22 Feb 2006, 14:14
Post #1


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 293
Dołączył: 15-June 05
Skąd: płd-wsch
Użytkownik nr: 576



Ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
1/2 kostki margaryny
3 żółtka
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany

Ser:
1 kg sera
1 szklanka cukru
6 jaj
budyń śmietankowy
1/2 kostki margaryny
1 puszka ananasów /lub brzoskwiń/

Kruszonka:20 dkg kokosu
10 dkg margaryny
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru

Składniki na ciasto wysiekać, zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na blaszkę. /Aby sobie uprościć pracę nie wałkuję ciasta, lecz kroję cienkie plastry i wykładam nimi dno blachy/.

Składniki sera utrzeć jak na normalny sernik, dodać pianę z białek i pokrojony ananas i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto.

Utrzeć margarynę z mąką i cukrem, dodać kokos - wymieszać. Kruszonkę wyłożyć /rozsypać/ na wierzch sera.

Piec ok. 1 godz. w tem. 180 stop. na jasno złoty kolor. Można po upieczeniu lekko potrzepać cukrem pudrem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25th October 2014 - 07:15