- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Kasza jaglana ze słonecznikiem
1 1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 szklanki wody
5 dag łuskanych ziaren słonecznika
1 łyzeczka soli
1 łyżka oleju słonecznikowego
Dodatkowo:
sos słodko-kwaśny
Słonecznik prażymy w garnku na oleju przez 1 minutę, wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy kaszę, sól, dolewamy olej. Całość mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem , aż kasza wchłonie wodę. W trakcie gotowania można ja delikatnie zmaieszać. Wyłożoną na talerz polewamy dowolnym słodko-kwaśnym sosem.
1 1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 szklanki wody
5 dag łuskanych ziaren słonecznika
1 łyzeczka soli
1 łyżka oleju słonecznikowego
Dodatkowo:
sos słodko-kwaśny
Słonecznik prażymy w garnku na oleju przez 1 minutę, wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy kaszę, sól, dolewamy olej. Całość mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem , aż kasza wchłonie wodę. W trakcie gotowania można ja delikatnie zmaieszać. Wyłożoną na talerz polewamy dowolnym słodko-kwaśnym sosem.