Makaron arachidowy*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
wg Kuchni Azjatyckiej Lindy Doeser

Makaron jajeczny (chiński) ugotowac wg instrukcji na opakowaniu (w zasadzie to sie go nei gotuje tylko zalewa wrzątkiem)

Odcedzić, przelać zimną wodą.

nagrzać wok / patelnie, wlać 2 łzyki oliwy, dodać 2 zmiażdzone ząbki czosnku i 1 posiekaną cebulę. Podsmażać 3 min. ciągle mieszając. Dodać pokrojone w kostkę 2 cukinie. Podsmażac 15 minut.Mieszać
Wsyoać 1 i 1/4 szklanki orzeszków ziemnych prażonych niesolonych (ja uwywam feliksa - light). Smażyć 1 minutę.
Przygotowac sos:
1/ 4 oliwy + skórka i sok z 1 cytryny + 1 papryczka chilli posiekana (bez pestek) + 4 łyżki posiekanego szczypiorku + 1 - 2 łyzki octu balsamicznego + sol, pieprz

na patelnie z warzywami włożyć makaron, smażyć na dośc dużym ogniu aż całość będzie gorąca. Wlać sos.

pycha



ps w przepisie są wymienione 2 papryki .. dorzucamy je razez z cukinią. Ja nie przepadam
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: