Śledziki z cebulką w oleju*

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
8-10 płatów sledziowych (matiasy)
1 cytryna,
5 cebul,
ziarenka:ziele angielskie i jałowiec,
liscie laurowe,
świeżozmielony pieprz,
cukier,
olej

Śledzie moczymy w mleku 1-2 godziny, są mieciutkie i pyszniutkie, Odcedzamy i kroimy w dzwonka. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.Układamy w słoiku w kolejności:
1.Śledziki
2.cebula na to
3.świeżozmielony pieprz
4.ziarenka,
5.listek laurowy
6.sok z cytryny, parę kropel,
7.cukier itd. ściśle przykładając jedną warstwę do drugiej aż końca słoika.Zalewamy olejem, zakręcamy i wkładamy do lodówki na noc, dzień lub dwa
icon_smile.gif
- im dłuzej tym lepiej. Polecam !!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

marcychna

Member
Sie 6, 2006
1,050
0
0
Layla * @ 12 Apr 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=276882Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.Układamy w słoiku w kolejności:
1.cebula na to
2.świeżozmielony pieprz
3.ziarenka,
4.listek laurowy
5.sok z cytryny, parę kropel,
6.cukier itd. ściśle przykładając jedną warstwę do drugiej aż końca słoika.
Przepraszam....a śledziki to pomiedzy co wkładamy?

Pozdrawiam