8 płatów śledziowych,
1/2 szkl. octu,
1/2 szkl. cukru,
1/2 l wody,
liście laurowe,
ziarenka pieprzu i ziela angielskiego,
2 marchewki,
2-3 cebule
Śledzie pokroić w dzwonka. Zagotować wodę z cukrem, listkiem laurowym, ziarenkami i obrana marchewką pokrojoną w paseczki. Kiedy marchewka zmięknie dodać cebulę obraną i pokrojoną w plasterki, dodać ocet i zagotować, mieszać. Następnie ostudzić.
Ułożyć śledzie w sloiku warstwami i zalać wywarem, zakrecić.
Gotowe tego samego dnia do podania i konsumpcji w parę godzin po przygotowaniu.
Smacznego!
1/2 szkl. octu,
1/2 szkl. cukru,
1/2 l wody,
liście laurowe,
ziarenka pieprzu i ziela angielskiego,
2 marchewki,
2-3 cebule
Śledzie pokroić w dzwonka. Zagotować wodę z cukrem, listkiem laurowym, ziarenkami i obrana marchewką pokrojoną w paseczki. Kiedy marchewka zmięknie dodać cebulę obraną i pokrojoną w plasterki, dodać ocet i zagotować, mieszać. Następnie ostudzić.
Ułożyć śledzie w sloiku warstwami i zalać wywarem, zakrecić.
Gotowe tego samego dnia do podania i konsumpcji w parę godzin po przygotowaniu.
Smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: