Jajka faszerowane pieczarkami

skrzacik

Member
Lut 11, 2006
47
0
0
Jajka faszerowane pieczarkami

- 6 jajek
- majonez
- drobno posiekane dwie średnie pieczarki
- pół pęczka dymki
- trzy gałązki koperku
- sól i pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przepołowić i wyjąć żółtka do miseczki. Wcześniej drobno posiekać pieczarki i podsmażyć na oleju. Posiekać dymkę i koperek. Rozetrzeć żółtka z majonezem, wymieszać z pieczarkami, dynką i koperekiem. Dodać pieprz i sól. Napełnić połówki jajek przygotowaną masą.
Smaczengo.
 

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
Ja również robię takie jajka na rodzinne spotkania. Ale smażę pieczarki z cebulką, nie dodaję koperku ale za to sporo pieprzu ziołowego co daje ciekawy smaczek. Dekoruję papryczką i pietruszką Super smakują i wyglądają.Polecam
 

Załączniki

  • jaja.jpg
    jaja.jpg
    111.8 KB · Wyświetleń: 0

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
tak pieknie sie prezentują, że muszę koniecznie spróbowac
icon_mrgreen.gif

BTW do tej pory robiłam taki farsz bez pieczarek.