piers z indyka po indyjsku

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
piers z indyka ok 1 kg
łyżka curry
sól, pieprz
śmietana 30% 250ml
puszka brzoskwiń (lub ananasów)
rodzynki opakowanie
przyprawa do kurczaka pikantna gotowa mieszanka lub wg własnego pomysłu na bazie papryki
1/2 kostki masła

indyka natrzec przyprawa, sola i pieprzem,
curry chwile podsmazyc na masle, w tym podsmazyc indyka,
dodac rodzynki,
dodac pokrojone w plastry brzoskwinie, cały sok z puszki,
piec w piekarniku
sos rozprowadzic ze śmietana i chwile jeszcze całosc poddusic
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Zrobiłam, tyle,że z kurczakiem.
lecker.gif

Zmuszona byłam także do modyfikacji - ze względu na awarię gazu, musiałam błyskawicznie zmienić koncepcję, i zrobiłam w woku ( na płycie elektrycznej), krojąc pierś kurczaka w mniejsze kawałki.
Naprawdę, bardzo dobry przepis, smakowite mięsko.
mniam.gif

Jak wrócę do domu, dodam zdjęcie
icon_razz.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Dodaję obiecane zdjęcie. Polecam, super przepis
mniam.gif

Ja zrobiłam tak by słodycz brzoskwiń była równoważona przez wyrażnie wyczuwalną pikantną nutę
mniam.gif

Dzięki Moni
icon_exclaim.gif


Zdj_cie_20_.jpg
 

Załączniki

  • Zdj_cie_20_.jpg
    Zdj_cie_20_.jpg
    23.5 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator: