sajgonki greckie*

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
img26195uo.jpg


nadzienie jak do mojej tiropitakii: ricotta, feta, mozzarella, jajko (niekoniecznie) pieprz, gałka, boczek (ja uzywam morlin), ew do zagęszczenia mąka lub skrobia

papier ryżowy smarowac jajkiem az zmieknie, sklądac podwójnie ładować farsz, zakręcać SCISŁO metodą krokietową. Piec w 230 st aż będą ładnie chrupkie

UWAGA: kupowac platy ryzowe o jak największej srednicy!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mavika

Member
Wrz 22, 2007
3
0
0
Można prosić o dokładne proporcje składników nadzienia? Nie mogę znaleźć Twojego przepisu na tiropitakię.
 

mavika

Member
Wrz 22, 2007
3
0
0
Nie zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Liczę że może dostanie powiadomienie na maila, albo kiedyś jednak zajrzy. Ale dzięki za niezwykle celną uwagę na temat.