Dżemy

jobi

Member
Wrz 1, 2005
13,227
1
0
Wklepuję te, które robiłam i mi smakowały

Marmolada wieloowocowa

Składniki:
1 szt banana
1 szt jabłka
1 szt kiwi
2 szt mandarynka -- lub resztki po soku pomarańczowym
20 dag cukier żelujący

- wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego - zmiksować: czas 20 sek. obr. TURBO
- następnie gotować: czas 6 minut, temp. 100 stopni, obr. poz. 4
- ugotowaną marmoladę przełożyć do salaterki i pozostawić do wystygnięcia

Marmolada z jabłek

Składniki:
2 szt jabłek -- obrane, poćwiartowane
1 MT cukier żelujący

Składniki włożyć do garnka miksującego i gotować, czas - 4 min., temp. 100o C, obr. poz.4.

Marmolada

Składniki:
2 szt jabłek
2 szt kiwi -- obrane
30 dag cukier żelujący

Składniki włożyć do naczynia miksującego i gotować, czas - 6 min., temp. 100 C , obr. poz.4.

Dżem truskawkowy

Składniki :
1 kg truskawek
50 dag cukru żelującego
sok i skórka z 1/2 cytryny

Truskawki zmiksować (8s obr. 6)
Dodać cukier i gotować (15 min obr 3)
Przelać do słoiczków, zakręcić, postawić do góry dnem. ostudzić.
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Jobi dziekuje... wlasnie zrobilam pare sloiczkow i wyszly bardzo smaczne a na dodatek szybko i sprawnie...
Mam jeszcze pytanie, czy z wisni tez mozna zrobic w ten sam sposob :
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Pluć jak pluć - nietórzy jedzą z pestkami (czyt. mój brat 8) )