Niby pączuszki

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
Niby pączuszki

Znakomita imitacja pączków. Najlepsze malutkie, takie na jeden raz.

10 dag sera twarogowego
1 jajko
2 czubate łyżeczki cukru
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
dowolny aromat
szczypta soli

olej do smażenia
cukier puder do obtoczenia

Twaróg zmielić albo bardzo dokładnie rozgnieść widelcem albo zmiksować z jajkiem i cukrem. Dodać pozostałe składniki i wyrobić dokładnie łyżką. Masa ma być dość zwarta i klejąca. Palcami zwilżonymi wodą, przy pomocy widelca formować małe pączuszki, smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno złoty kolor.
Osączyć na papierowym ręczniku, obtaczać w cukrze pudrze.

_367075_n.jpg