ser owczy zapiekany

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
1 paczka sera owczego na osobe
dowolna ilosc papryki wegierskiej bialej i czerwonej
dowolna ilosc zabkow czosnku
cukinia, cebula
pomidory

i teraz tak:

do naczynia zaroodpornego kladziemy ser, obkladamy go papryka wyczyszczona z pestek, zabkami czosnku, porkrojona w plastry cukinia i kawalkami cebuli

zalewamy to taka sama iloscia wody jak i wina bialego wytrawnego, tak do polowy lub 3/4 sera ma to siegac
wszystko oproszyc oregano(ja dodalam jeszcze galazki tymianku)
na serze polozyc plastry pomidora
zapiekac w 200° przez 30-45 minut

podawac z chlebkiem tureckim, ktory fajnie sie macza w powstalym sosiku

pychotka

a tu fotka przed i po upieczeniu

2709.jpg


2710.jpg
 

anowid

Member
Lut 19, 2007
562
0
0
Smaczne było, nawet mój "mięsożerny" mężulek pochwalił
icon_smile.gif


Zamiast czerwonej papryki węgierskiej użyłam zwykłej czerwonej (tylko taka była w domu) i też smakowało.

anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif