Sos pomidorowy:
Puszka pomidorow
1/4 szklanka oliwy z oliwek
1 cebula, posiekana
1/4 zsklanka startej marchewki
1/4 szklanki posiekanego selera naciowego( z liscimi)
2 liscie laurowe
sol
ostra suszona papryczka
kuleczki mozarelli ( 0.5 kg)
1 szklanka startej mozarelli
bazylia- ok 15 listkow
parmezan, starty - 1 szKlanka
Oliwe rozgrzewamy, nastepnie wrzucamy cebule, marchew i seler- zostawiamy na ogniu przez 10 minut. Nastepnie do rondelka wrzucamy puszke pomidorow , doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i zostawiamy wlaczone przez 45 minut. Doprawiamy suszona papryczka i sola.
Ziti gotujemy, wrzucamy do rondelka z sosem , dodajemy pokrojone mozarella kuleczki i porwana bazylie .
Przed podaniem mocno posypujemy parmezanem -serwujemy
Puszka pomidorow
1/4 szklanka oliwy z oliwek
1 cebula, posiekana
1/4 zsklanka startej marchewki
1/4 szklanki posiekanego selera naciowego( z liscimi)
2 liscie laurowe
sol
ostra suszona papryczka
kuleczki mozarelli ( 0.5 kg)
1 szklanka startej mozarelli
bazylia- ok 15 listkow
parmezan, starty - 1 szKlanka
Oliwe rozgrzewamy, nastepnie wrzucamy cebule, marchew i seler- zostawiamy na ogniu przez 10 minut. Nastepnie do rondelka wrzucamy puszke pomidorow , doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i zostawiamy wlaczone przez 45 minut. Doprawiamy suszona papryczka i sola.
Ziti gotujemy, wrzucamy do rondelka z sosem , dodajemy pokrojone mozarella kuleczki i porwana bazylie .
Przed podaniem mocno posypujemy parmezanem -serwujemy
Ostatnią edycję dokonał moderator: