20 dkg zmielonych przez maszynkę orzechów laskowych
1/2 paczki biszkoptów okrągłych - również zmielić
2 żółtka
10dkg masła
15dkg cukru pudru
1 łyżka prawdziwego kakao
1 łyżki rumu
DO OZDOBIENIA
czekolada do gotowania
połówki orzechów włoskich albo migdałów
Ciasto ugnieść musi odchodzić od palców , nie może się kleić. Włożyć na 20min do lodówki. Rozwałkować i wykrajać foremką ( kształt łezki, serca, gwiazdki...)
przygotować czekoladę maczamy w niej jedną stronę ciastka i przyklejamy orzech ew. migdał odstawiamy na blaszkę do wystygnięcia
czekolady.
1/2 paczki biszkoptów okrągłych - również zmielić
2 żółtka
10dkg masła
15dkg cukru pudru
1 łyżka prawdziwego kakao
1 łyżki rumu
DO OZDOBIENIA
czekolada do gotowania
połówki orzechów włoskich albo migdałów
Ciasto ugnieść musi odchodzić od palców , nie może się kleić. Włożyć na 20min do lodówki. Rozwałkować i wykrajać foremką ( kształt łezki, serca, gwiazdki...)
przygotować czekoladę maczamy w niej jedną stronę ciastka i przyklejamy orzech ew. migdał odstawiamy na blaszkę do wystygnięcia
czekolady.