Czekoladowe z jabłkami i kruszonką krówkową

isinka

Member
Wrz 10, 2006
3
0
0
Ciasto czekoladowe
3 jajka
15dag cukru
opakowanie cukru waniliowego
15dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200gr czekolady gorzkiej stopionej
ok 5 niedużych jabłek

Kruszonka:
160gr mąki
100gr cukru
1 cukier waniliowy
100gr miękkiego masła
20-25 pokrojonych na małe kawałki krówek

Robimy ciasto:
Odzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na pianę pod koniec dodając oba cukry.
Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do białek. Następnie wsypujemy mąkę i proszek
do pieczenia. Na koniec dodajemy stopioną czekoladę. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy ciasto na blachę, na to nakładamy pokrojone na kawałki jabłka
obtaczane w mące i posypujemy kruszonką.
Pieczemy w 210-15 stopniach ok.50 minut. Właściwie powinno być gotowe po 35
minutach ale mój piekarnik ma swoje fochy i dlatego piekłam dłużej.
Ciasto jest pyszne, czekoladowe i do tego ten boski smak rozpuszczonych
krówek. Mniam!!!Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428Pokaż załącznik 428
 

Załączniki

  • P0008229.JPG
    P0008229.JPG
    35.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Kruszonka brzmi apetycznie,zastanawiam się do czego jeszcze możnaby ją wykorzystać
denknach.gif
??
 

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
oto moje ciasto- prosciutkie i bardzo smaczne. Moje krowki skarmelizowaly sie, wiec troche byly twardawe w tej kruszonce, nie wiem czy mialo tak byc czy musze nastepnym razem uzyc innych krowek. Polecam wszystkim, lubiacym ciasta czekoladowo- owocowe
icon_biggrin.gif