Niby omlet

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Niby bo dla mnie omlet to robiony na parze, z mąką, słodziutki...
icon_rolleyes.gif


W każdym razie, ten niby omlet jest w smaku poodobny do jajek sadzonych
icon_smile.gif
Można go podawać z dżemem, z kukurydzą itp
lecker.gif


2 jajka
1 łyżka śmietany lub mleka
olej do smażenia
sól do smaku

Jajka rozbić, dodać smietanę lub mleko, posolić. Dobrze rozbełtać
icon_smile.gif

Wlewać na rozgrzany tłuszcz. Gdy się podsmaży z dołu a z góry jeszcze surowy - złożyć go na pół.

Polecam
icon_mrgreen.gif
 

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
Jest jeszcze ciekawszy, gdy podsmażone brzegi podciągamy widelcem do środka, pozwalając masie spływać w to miejsce. Robi się grubszy i o nieregularnej powierzchni.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
gruebel_2.gif
hmmm... a dla mnie omlet to z pianą z białek, z mąką - puszysty i delikatny - z rozbełtanych jajek nijak taki mi nie wychodzi. I jak to - złożyć na pół jak jest jeszcze surowy?
icon_eek.gif

A jak się robi omlet na parze?
 

Marla

Member
Cze 17, 2007
19
0
0
ja niestety tez tego nie dokonam-prawie zawsz omlet mi się rozlatuje przy przekładaniu na drugą stronę
cry_1.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Przecież to normalny omlet jajeczny jest
gruebel_2.gif
dontknow.gif
Dlaczego niby omlet? Przeciez najbardziej klasyczny z możliwych
icon_lol.gif

Z mąką i słodki, to omlet biszkoptowy - grzybek
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Akulko ja się wychowałam na omletach puszystych
icon_mrgreen.gif
Dla mnie taki, to już niby
icon_lol.gif
 

renia2001

Member
Maj 10, 2012
966
0
0
A po odwróceniu na drugą stronę kładę na wierzch plasterki kiełbasy i żółtego sera, przykrywam pokrywką, zmniejszam ogień i smażę do rozpuszczenia sera parę minut. Pycha! Z keczupem, na obiad.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

renia2001

Member
Maj 10, 2012
966
0
0
No i tak się naczytałam, że wczoraj miałam to danie na szybki obiad. A jak smakowało to można sobie wyobrazić! Lubię taki omlet, bo szybko się robi, jest tani i nie ma dużo garów do zmywania.