Fasolka szparagowa zapiekana w serach.
1/2 kg fasolki szparagowej
8 łyżek bułki tartej
10 dkg sera pecorino
10 dkg sera provolone
1/4 kostki masła
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz czarny mielony
1. Fasolkę gorujemy w lekko osolonej wodzie, aż do miękkości. Odcedzamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, na którego dnie są ułożone plasterki masła.
2. Sery provalone kroimy w plastry zaś ser pecorino w paski i układamy je na fasolce szparagowej - po czym wszystko mieszamy i posypujemy wszystko bułką tartą. Na koniec delikatnie posypujemy wszystko solą i pieprzem.
3. Zapiekamy do momentu gdy ser się rozpuści i nabierze złotawego koloru.
4. Fasolkę podajemy zaraz po wyjęciu... jeszcze gorącą.
Smacznego
1/2 kg fasolki szparagowej
8 łyżek bułki tartej
10 dkg sera pecorino
10 dkg sera provolone
1/4 kostki masła
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz czarny mielony
1. Fasolkę gorujemy w lekko osolonej wodzie, aż do miękkości. Odcedzamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, na którego dnie są ułożone plasterki masła.
2. Sery provalone kroimy w plastry zaś ser pecorino w paski i układamy je na fasolce szparagowej - po czym wszystko mieszamy i posypujemy wszystko bułką tartą. Na koniec delikatnie posypujemy wszystko solą i pieprzem.
3. Zapiekamy do momentu gdy ser się rozpuści i nabierze złotawego koloru.
4. Fasolkę podajemy zaraz po wyjęciu... jeszcze gorącą.
Smacznego