Naleśniki wg Gordona Ramsaya

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Zrobiłam na śniadanko z połowy porcji, wyszło mi 6 małych naleśników (mam małą patelnię). Rzeczywiście wychodzą cieniutkie i bardzo elastyczne
icon_biggrin.gif
Zajadałam je z dżemem truskawkowym i serkiem wiejskim...mniam!
daumen.gif
 

witek

Member
Cze 21, 2007
6,114
0
0
Od niepamiętnych lat smażę naleśniki nie mając zielonego pojęcia, że są one wg Gordona Ramsaya
rofl.gif
. Odwracam naleśnika na patelni poprzez podrzut
icon_wink.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Robiłam dziś na śniadanie, bardzo smaczne, ale szczerze mówiąc nie widzę większej różnicy w porównaniu z tymi, które robiłam do tej pory.
icon_wink.gif

Zjadłam je jednak w PRZEPYSZNEJ wersji - w środek budyń śmiatankowy, a na wierzchu polane advocatem - polecam takie połączenie
lecker.gif
 

neta1976

Member
Paź 27, 2007
178
0
16
Właśnie smażę je do krokietów z pieczarkami. Są fajniutko elastyczne i mają super żółciutki kolor. A jaki zapach z tego masełka.....
 

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
To sa najwspanialsze nalesniki jakie jadlam. Od kiedy przyczytalam o nich na bloku Liski, nie robie zadnych innych. Rewelacja i odkrycie
icon_smile.gif
 

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
A ja dodawalam do tej pory do ciasta odrobinę oleju - następnym razem będę musiala spróbować z maslem
Dzięki za wyciągnięcie
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Moje ulubione naleśniki, u mnie z konieczności z olejem i mlekiem kokosowym, dobre są też w wersji razowej, udają się równie cienkie.
 

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,660
0
36
Robię je od dawna, oczywiście z przepisu tu zamieszczonego, i bardzo je sobie chwalę, bo szybko się je przygotowuje i wychodzą cieniutkie jak papier. Wielkie dzięki za ten prosty przepis.
 

Madda

Member
Sty 29, 2010
162
0
0
po dłuuuugiej nieobecności na forum zaczęłam od tego przepisu i muszę przyznać że te naleśniki smakują mi bardziej niż z przepisu Pierre Hermé
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: