Czerwona kapusta na cieplo

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
pyszna kapusta modra, czerwona, czy jak kto lubi
icon_wink.gif


500g czerwonej kapusty
80g cebuli
2 lyzki oliwy
150ml soku jablkowego metnego
1/2 lyzeczki soli morskiej
11/2 lyzeczki tymianku
150g kwasnych jablek
2 lyzki sultanek
15g masla
2 lyzki octu malinowego

kapuste poszatkowac, cebule pokroic w male kosteczki
oliwe +lyzke wody rozgrzac w rondlu dodac cebule, poddusic, dodac kapuste, sok, tymianek i sol
przykryc pokrywa i dusic 15 minut na malym ogniu, wymieszac

jablka obrac pokroic na cienkie polplasterki, dodac do kapusty, rodzynki takze i dusic jeszcze 10 minut

na koniec dodac maslo i ocet

smacznego
mniam.gif