Przepis ten znalazłam na forum "Kuchnia" GW i spodobał mi się. Mam nadzieję, że siostraheli nie bedzie miała nic przeciwko temu, że jej przepis idzie w świat.
Zalewa:
pół szklanki wina czerwonego,
pół szklanki octu balsamicznego,
szklanka cukru lub pół szkl. miodu+przyprawy (gorczyca, gozdziki,ziele, kolendra, listek, pieprz w ziarenkach).
Pomoczyć przez noc, zalewę odlać, śledzie pokroic w drobne kawałki, dodać sparzoną czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie talarki, zalać olejem (nie oliwą).
Zalewa:
pół szklanki wina czerwonego,
pół szklanki octu balsamicznego,
szklanka cukru lub pół szkl. miodu+przyprawy (gorczyca, gozdziki,ziele, kolendra, listek, pieprz w ziarenkach).
Pomoczyć przez noc, zalewę odlać, śledzie pokroic w drobne kawałki, dodać sparzoną czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie talarki, zalać olejem (nie oliwą).