2 1/2 szklanki maki
2 lyzeczki proszku do peiczenia
1 1/2 lyzeczki sody
1 lyzka przypraw :cynamon z odrobina kardamonu
szczypta soli
4 duze jaja
1 1/4 szklanki oleju
1 1/4 cups (300g) szklanki cukru
2 szklanki marchwi startej
1 szklanka odsaconego startego ananasa (moze byc z puszki)
1 szklanki posiekanych pekanow
1/4 szklanki kremu z amaruli ( moze byc z innego lekko kwaskowego owoca)
1/2 szklanki dzemu morelowego
Masa:
1/4 szklanki masla
2 szklanki przesianego curu pudru
1 lyzka kremu z amaruli
sok z cytyny - nie duzo
125 g smietanowego serka
Suche skladniki przesiewamy dwa razy. Jaja ubijamy na sztywno,stopniowo dodajac cukru- nasz masa ma byc sztywna.Caly czas ubijajac dodajemy powoli olej i wszystko ubijamy przez koejne 2 minuty. NAstepnei dodajemy marchewke, ananas, krem z amaruli i dzem , wszystko mieszamy dobrze. Dodajemy suche skladniki i lopatka delikatnie calosc mieszamy. Duza foremke smarujemy a nastepnie posypujemy okruchami herbatnikow lub bulka tarta.
Pieczemy w 180-190 C przez okolo 70 minut. Gdy ciasto gotowe, studzimy a nastepnie wszystkie skladniki kremu ubijamy na mase. Ciasto smarujemy kremem i pozostwiamy na godzine , dwie w lodowce
2 lyzeczki proszku do peiczenia
1 1/2 lyzeczki sody
1 lyzka przypraw :cynamon z odrobina kardamonu
szczypta soli
4 duze jaja
1 1/4 szklanki oleju
1 1/4 cups (300g) szklanki cukru
2 szklanki marchwi startej
1 szklanka odsaconego startego ananasa (moze byc z puszki)
1 szklanki posiekanych pekanow
1/4 szklanki kremu z amaruli ( moze byc z innego lekko kwaskowego owoca)
1/2 szklanki dzemu morelowego
Masa:
1/4 szklanki masla
2 szklanki przesianego curu pudru
1 lyzka kremu z amaruli
sok z cytyny - nie duzo
125 g smietanowego serka
Suche skladniki przesiewamy dwa razy. Jaja ubijamy na sztywno,stopniowo dodajac cukru- nasz masa ma byc sztywna.Caly czas ubijajac dodajemy powoli olej i wszystko ubijamy przez koejne 2 minuty. NAstepnei dodajemy marchewke, ananas, krem z amaruli i dzem , wszystko mieszamy dobrze. Dodajemy suche skladniki i lopatka delikatnie calosc mieszamy. Duza foremke smarujemy a nastepnie posypujemy okruchami herbatnikow lub bulka tarta.
Pieczemy w 180-190 C przez okolo 70 minut. Gdy ciasto gotowe, studzimy a nastepnie wszystkie skladniki kremu ubijamy na mase. Ciasto smarujemy kremem i pozostwiamy na godzine , dwie w lodowce