Marchew bardzo pikantna

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Kilka marchewek pokroić w talarki
wrzucić na wrzącą, osoloną wodę, gotowac 8 - 10 min
w tzw międzyczasie na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wcisnąc 1 ząbek czosnku , wrzucić 1
posiekaną czerwoną papryczkę chili i wsypac paprykę ostrą( wg przepisu miała być 1
łyżeczka, ja dałam łyzkę- i nie powiem, nie zaszkodziło to marchwi ani nam :D).
Podsmażyć chwilkę, wcisnąc sok z 1 cytryny
1 łyżeczkę kuminu* utrzeć w moździerzu
Marchewkę odcedzić, włożyć do miski, polać ciepłym sosem. Posypać kuminem i zajdać

* jesli coś kręce to proszę mnie poprawić - po angielsku to cumin seeds

VvcxNo4L054GN1zcnX.jpg