Pasticcio z watrobek kurczaka

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Pasticcio z watrobek kurczaka
300 g watrobek z kurczaka
150 g masla
pol cebuli
1 listek laurowy
2 lyzki Madery
sol
pieprz
- watrobki oczyscic i zostawic na 10 minut po biezaca woda
- drobniutko siekana cebule poddusic na masle / w towarzystwie listka laurowego /, dodac dokladnie osaczone watrobki
- posolic, dodac troche swiezo zmielonego piperzu, podlac Madera i dusic przez 15 minut / na srednim ogniu i stale mieszajac /
- wyjac listek laurowy, a reszte przetrzec przez sito
- wymieszac bardzo dokaldnie i przelozyc do miseczki / np. kokilki /, wyrownac powierzchnie i wlozyc do lodowki na kilka godzin
- podawac z grzankami z chleba

Zrodlo: tygodnik "Donna Moderna"