Johasiu, większość piekarników jest raczej szersza niż głębsza
Ponieważ makowce mają rosnąć wzdłuż i muszą mieć na to miejsce, to stąd moja rada, żeby kłaść równolegle do drzwiczek czy, jak ktoś woli, wzdluż dłuższego boku blachy. Po prostu zauważyłyśmy z Małgosią, że niektórzy pieką prostopadle do drzwiczek i te makowce nie są już takie jakie być powinny, bo nie mają miejsca żeby rosnąć wzdłuż i rozrastają się wszerz
I nie ma znaczenia ile sztuk pieczesz, zawsze trzeba kłaść wzdłuż dłuższego boku blachy. To, że napisałam że 6 naraz można piec dotyczy tylko termoobiegu
No tak, musiałam odejść od komputera zanim kliknęłam Dodaj odpowiedź pomimo że ją napisałam i teraz nie sprawdziwszy uprzednio czy ktoś już nie odpowiedział kliknęłam Dodaj a tu Małgosia napisała już o co chodzi
No trudno, już niech tak zostanie