Surowka z kalarepy

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
W jednej z ksiazek kucharskich wpadlam na taki przepis:

2 kalarepki, starte na duzych oczkach
1 mala cebula, w piorka
zabek czosnku, z miazdzony
majonez
koper
cukier
sol, pieprz


Starta Kalarepke solimy i zostawiamy na boku przez 15 minut. Nastepnie dodajemy czosnek , cebule, doprawiamy cukrem i pieprzem- wszystko mieszamy- i pozostawiamy w chlodnym miejscu. Przed samym podaniem dodajemy odrobine majonezu i koperek .

BArdzo smaczna, pikantna surowka
icon_smile.gif
 

arkadia

Member
Lut 24, 2008
138
0
0
Kalarepy w moim ogródku urosły w ogromnej ilości. Przetestowałam dzięki temu wiele wariacji na temat surówek z tego warzywa i ta baaardzo mi smakuje. Dzięki za przepis!