Sa to przepyszne muffinki nie tylko na sniadanko ale i jak ododatek do kawy kiedy goscie przyjda .
mala puszka brzoskwin z puszki, w kostke, sok zostawic
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jaja
3/8 szklanki oleju
1 szklanka mleka
Nadzienie:
12 dag serka kremowego typu philadelphia
3/8 szklanki cukru - moze byc mniej
2 lyzeczki soku z brzoskwin
migdalowy aromat
Na wierzch:
kruszonka,
Brzoskwinie kroimy w niewielka kostke, odkladamy na bok. W duzej misce meiszamy make, cukier, proszek i sol. W innej misce mieszamy jaja z olejem, a nastepnie dodajemy mleko. Wszystkie skladniki z obu miseczek laczymy .Dodajemy odsaczone brzoskwinie.
Nadzienie: wszystkie skladniki ubijamy. Foremki na muffiny natluszczamy, wykladamy do nich troche ciasta, na to lyzeczka nadzienia, i przykrywamy 1-2 lyzkami ciasta. Wierzch posypujemy kruszonka i cynamonem.
Pieczemy w 175C przez okolo 20 minut
mala puszka brzoskwin z puszki, w kostke, sok zostawic
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jaja
3/8 szklanki oleju
1 szklanka mleka
Nadzienie:
12 dag serka kremowego typu philadelphia
3/8 szklanki cukru - moze byc mniej
2 lyzeczki soku z brzoskwin
migdalowy aromat
Na wierzch:
kruszonka,
Brzoskwinie kroimy w niewielka kostke, odkladamy na bok. W duzej misce meiszamy make, cukier, proszek i sol. W innej misce mieszamy jaja z olejem, a nastepnie dodajemy mleko. Wszystkie skladniki z obu miseczek laczymy .Dodajemy odsaczone brzoskwinie.
Nadzienie: wszystkie skladniki ubijamy. Foremki na muffiny natluszczamy, wykladamy do nich troche ciasta, na to lyzeczka nadzienia, i przykrywamy 1-2 lyzkami ciasta. Wierzch posypujemy kruszonka i cynamonem.
Pieczemy w 175C przez okolo 20 minut