- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
Ryż jaśminowy ugotować :
1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
pół łyżeczki oleju
sól
Ryż kilkakrotnie płukać w zimnej wodzie.
Zalać wodą, wlać olej , wsypać sól. Gotować 15 – 20 minut na bardzo małym ogniu pod
przykryciem). Wyłączyć gaz, pozwolić ryżowi postać przez 10 minut pod przykryciem.
Rozdzielić widelcem ziarenka. Ryż wysypać na tace. Talerz, odstawić do przestygnięcia
2 jajka rozbełtać z solą, pieprzem i dymką
Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, dodać jajka, przesmażyć energicznie mieszając
Wrzucić ryż, smażyć 2 minuty
Posypać dymką
Jeść natychmiast
Można skropić dobrym sosem sojowym
1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
pół łyżeczki oleju
sól
Ryż kilkakrotnie płukać w zimnej wodzie.
Zalać wodą, wlać olej , wsypać sól. Gotować 15 – 20 minut na bardzo małym ogniu pod
przykryciem). Wyłączyć gaz, pozwolić ryżowi postać przez 10 minut pod przykryciem.
Rozdzielić widelcem ziarenka. Ryż wysypać na tace. Talerz, odstawić do przestygnięcia
2 jajka rozbełtać z solą, pieprzem i dymką
Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, dodać jajka, przesmażyć energicznie mieszając
Wrzucić ryż, smażyć 2 minuty
Posypać dymką
Jeść natychmiast
Można skropić dobrym sosem sojowym
Ostatnią edycję dokonał moderator: