Gołąbki z kaszy gryczanej*

Ewusiek

Member
Lut 18, 2007
3,488
0
0
proporcje: ok 1/2 kg kaszy i 1 1/2 kg ziemniaków

kapusta, cebula
pieprz, sól

Kaszę gotować 15 min., zmieszać ze startymi ziemniakami i cebulą, posolić ,dodać pieprz. Zawijać w liście kapusty. Zalać wodą w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i gotować lub piec ok 1 godz.
My te gołąbki kroimy na plastry i smażymy
icon_biggrin.gif
 

Załączniki

  • Img_3666.jpg
    Img_3666.jpg
    64.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nie znałam wersji z ziemniakami
gruebel_2.gif

Zawsze mama robiła kasza+mięso (dlatego nie jadłam
fiesgrins.gif
)

A te pyrki to rozumiem, że surowe mają być
icon_question.gif
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Było tego gołąbka przeciąć na pół, zeby mu flaczki mozna było poogladać
fiesgrins.gif
icon_lol.gif


Całkiem ciekawe połączenie ziemniaków i kaszy gryczanej
gruebel_2.gif
Na pewno wykorzystam, bo kocham jedno i drugie
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ewusiek @ 20 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=452194dobrze ,że mi jeszcze 3 zostały
icon_biggrin.gif
i miałam co przekroić
oto "flaczki"
icon_razz.gif
A dziekuje, teraz się trochę poślinię
lecker.gif
i będę miała lepszą motywacje wybrac sie po kapustę do sklepu
fiesgrins.gif



Ilona @ 20 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=452164Toż tam kasza i pyry - bez mięsa. Jakie Ty chcesz flaczki oglądać
Jak to jakie, no przypacz się - flaczki jak malowane
icon_lol.gif
 

frigg

Member
Mar 23, 2006
774
1
0
Tak, znam te gołąbki. Są pyszne. Robię je na wigilię i wszyscy je uwielbiają - można je z sosem grzybowym. Znikają w oczach, a każdego dnia są lepsiejsze. Naprawdę polecam.