Comber króliczy

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,451
315
83
Udało się oto comberek upieczony wykorzystałam przepis
krol.JPG
Potrawy z Mięsa / Comber z Królika Pieczony
Składniki :
1 kg królika (comber)
3 łyżki octu
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz Wykonanie : Comber umyć, oddzielić kości. Czosnek obrać, pokrajać w plasterki, obłożyć nimi comber, ułożyć w misce, posypać rozkruszonymi listkami laurowymi, zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem, skropić octem, przykryć. Wstawić do lodówki na noc. Przed pieczeniem wyjąć z marynaty, natrzeć solą, owinąć szczelnie folią aluminiową, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Mięso powinno się równomiernie zrumienić. Przed podaniem wyjąć mięso z folii, pokrajać w plasterki. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem buraczków i surówek.
http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/22...olika-Pieczony/

Tylko do maranty dodałam troszkę oleju i słodkiej papryki , piekłam w rękawie foliowym +dwie łyżeczki wody
i 3 wiórki masła .Piekarnik nagrzałam 200 st. i piekłam przez 30 min. Oto efekt mięsko delikatne i nie suche
polecam . Dardzo dziękuje za przepis który wyszukała dla mnie Cinka . :
wink.gif
wink:moja porcja była mała około 300-400 gr.
 

Załączniki

  • krol.JPG
    krol.JPG
    31.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: