sosy do jajek i zimnych mięs*

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
Kilka sosów na prośbę Ewkki
Ja osobiscie zawsze mieszm majonez z jogurtem lub dobrą śmietaną , no i dodatki.
Te przepisy pochodzą z gazety Pani Domu z zeszłego roku.
Banalne , ale dobre.

musztardowy wymieszać majonez z dobrą musztardą i ...podawać do mięsa
żurawinowy do szynki i pasztetu - majonez wymieszać z żurawiną ze słoika , doprawić pieprzem
z rzezuchą majonez i dużo rzeżuchy - typowo wielkanocny
chrzanowy - do pieczonego boczku, szynki, jajek i kiełbasy majonez, trochę cukru, kwaśnej śmietany i świezo starty chrzan
pomidorowy do wędlin i jajek - ketchup i majonez
ze szczypiorkiem do jajek - majonez wymieszaj z dużą ilością szczypiorku
czosnkowy - idealny do mięs , białej kiełbasy i jajek - wymieszac majonez i jogurt, dodac dużo przeciśniętęgo czosnku
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: