KURCZAK MARENGO
400 g piersi z kurczaka
300 g pieczarek
1 mala puszka koncentratu pomidorowego
1 cebula
1 zabek czosnku
siekana natka pietruszki
2 lyzki maki
1 szklaneczka wina bialego
1/2 szklaneczki wody / rosolu z kurczaka /
oliwa i maslo do obsmazenia
sol
pieprz
- piers z kurczaka pokroic na czastki, posolic, posypac pieprzem i maka, obsmazyc na oliwie z maslem
- posypac natka i posiekana cebula
- dusic przez kilka minut podlewajac winem i rosolem
- dodac pieczarki w plasterkach
- poddusic troche i dodac koncentrat pomidorowy
- dusic do miekkosci
- posolic do smaku
- podawac z ryzem na sypko i zielona salata
400 g piersi z kurczaka
300 g pieczarek
1 mala puszka koncentratu pomidorowego
1 cebula
1 zabek czosnku
siekana natka pietruszki
2 lyzki maki
1 szklaneczka wina bialego
1/2 szklaneczki wody / rosolu z kurczaka /
oliwa i maslo do obsmazenia
sol
pieprz
- piers z kurczaka pokroic na czastki, posolic, posypac pieprzem i maka, obsmazyc na oliwie z maslem
- posypac natka i posiekana cebula
- dusic przez kilka minut podlewajac winem i rosolem
- dodac pieczarki w plasterkach
- poddusic troche i dodac koncentrat pomidorowy
- dusic do miekkosci
- posolic do smaku
- podawac z ryzem na sypko i zielona salata
Ostatnią edycję dokonał moderator: