norweski deser pastelowy--Russedesert

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Produkty:
3 dl czerwonego syropu owocowego(malinowy,truskawkowy,wisniowy)
3 dl wody
ok.60 g grysiku(kaszka manna)
1 lyzka cukru

Wykonanie:
Zagotuj sok i wode,dodaj kaszke-gotuj pomalu ok. 10 min. i mieszaj,bo lubi sie przypalic.Zestaw,wmieszaj cukier i ostudz calkowicie.Zimna mase zmiksuj na puszysty krem. Gotowe! Rozloz do salaterek i polej gotowym sosem waniliowym albo zrobionym samemu.
Przepis na sos waniliowy:
5 dl mleka
2 jajka
2 lyzki cukru
3 lyzeczki cukru wanil.
1 lyzeczka maizeny(maczka kukurydz)
Zagotuj mleko.Zmiksuj reszte skladnikow i wlej na gotujace mleko.Mieszaj intensywnie i gotuj az zacznie gestniec.Ostudz.
Gotowe! Pokaż załącznik 8452
Zdjecie z ksiazki kucharskiej
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
To nie ma byc sok z kartonu,tylko z butelki typu syrop(np.malinowy).Sorry,ze nie objasnilam dokladniej
icon_redface.gif