składniki
ciasto
3 jajka
2/3 szkl. cukru pudru
3/4 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie
250 g śmietanki kremówki
3 łyżki dżemu truskawkowego
sposób przygotowania
Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem pudrem na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wyłożyć na blaszkę i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego do 125 st. piekarnika i piec ok. 15 min.
Śmietankę ubić i dodać do niej dżem. Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem, zdjąć pergamin, nałożyć krem i zwinąć je w rulon. Roladę posypać cukrem pudrem i pokroić w 1-cm plastry.
dodatkowe informacje
Najlepsza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce.
ciasto
3 jajka
2/3 szkl. cukru pudru
3/4 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie
250 g śmietanki kremówki
3 łyżki dżemu truskawkowego
sposób przygotowania
Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem pudrem na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wyłożyć na blaszkę i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego do 125 st. piekarnika i piec ok. 15 min.
Śmietankę ubić i dodać do niej dżem. Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem, zdjąć pergamin, nałożyć krem i zwinąć je w rulon. Roladę posypać cukrem pudrem i pokroić w 1-cm plastry.
dodatkowe informacje
Najlepsza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce.
Ostatnią edycję dokonał moderator: