- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
To typowe polskie danie, nie serwuję zbyt często bo ciężkie
Ale mój mąż uwielbia, podobnie jak każdy facet w rodzinie
Białą kapustę posiekać i ugotować do miękkości w małej ilości wywaru mięsnego. Gdy już będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy (w zależności od ilości kapusty i jak lubimy). Doprawiamy kapustę vegetą, kucharkiem czy czymś takim. Robimy zasmażkę i dodajemy do kapusty, chwilę gotujemy.
Schabowe smażymy jak zwykle.
Pierwszego dnia podaję oddzielnie kapustę i oddzielnie świeżo usmażone kotlety do ziemniaków. Następnego dnia wrzucamy schabowe do kapusty i tak podgrzewamy.
Białą kapustę posiekać i ugotować do miękkości w małej ilości wywaru mięsnego. Gdy już będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy (w zależności od ilości kapusty i jak lubimy). Doprawiamy kapustę vegetą, kucharkiem czy czymś takim. Robimy zasmażkę i dodajemy do kapusty, chwilę gotujemy.
Schabowe smażymy jak zwykle.
Pierwszego dnia podaję oddzielnie kapustę i oddzielnie świeżo usmażone kotlety do ziemniaków. Następnego dnia wrzucamy schabowe do kapusty i tak podgrzewamy.
Ostatnią edycję dokonał moderator: