Zapiekanka z naleśników razowych i szpinaku

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Na naleśniki:

-1 szklanka mąki razowej (u mnie żytnia)
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-1 1/4 szklanki mleka

Smażymy około 8 naleśników.

Na farsz:

-opakowanie mrożonego szpinaku
-przyprawy (u mnie:pieprz, gałka)
-2 ząbki czosnku
-kostka sera feta
-jajko

Szpinak rozmrażamy, dodajemy przyprawy, studzimy. Mieszamy z rozdrobnioną fetą, dodajemy jajko.

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik itd. Na koniec przykrywamy naleśnikiem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 20 minut. Pyszne na gorąco, ciepło i zimno
icon_smile.gif


Gorąco polecam!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Mam świeży szpinak i dawno nie robiłam naleśników... Ale nie mam mąki razowej, a chciałabym, żeby było zdrowiej. Myslisz, Sylwia, że owsiana może być?
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
przepraszam, że dopiero odpisuję ale przez tydzień nie miałam dostępu do komputera
icon_confused.gif
myślę, że mąka owsiana też się sprawdzi
icon_smile.gif