Ciasto jabłkowo-budyniowe

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ciemny biszkopt kroimy na 3 placki.

1 - 1,5 kg jabłek
2 galaretki cytrynowe
paczka delicji

Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. 1 Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl wody, dodajemy do jabłek i wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy. 2 galaretkę rozrobić w 1/2 szkl wody. Delicje maczać w ciepłej galaretce i kłaść na jabłka. Przykryć resztą jabłek i plackiem.

budyń śmietankowy
mleko
1/2 kostki masła
dżem porzeczkowy (lub galaretka)

Ugotować budyń w połowie mleka niż podano na opakowaniu i ostudzić. Utrześ masło, dodawać zimny budyń.

Placek posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową. Ostani placek posmarować dżemem i połozyć dżemem do dołu na masę budyniową.

Wstawić do lodówki. Na szybko tak mi wyszło:
jablkowo_budyniowe.JPG
 

Załączniki

  • jablkowo_budyniowe.JPG
    jablkowo_budyniowe.JPG
    67.8 KB · Wyświetleń: 0

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Intrygujący przepis
icon_smile.gif


CYTATGdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy.
A co z drugą połową? Bo potem piszesz już o drugiej galaretce....
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Tobatko przeciez pisze, że na delicje wyłożyć resztę jabłek
icon_mrgreen.gif