Sernik czarno biały

pszczolka

Member
Maj 27, 2007
41
0
0
Ciasto:
3 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka cukru pudru, 30 dag margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka proszku do pieczenia

Wszystkie składinki wymieszać, zagnieść ciast i wstawić do lodówki na godzine.

Twaróg:
1 kg twarogu, 2 szkalnki cukru pudru, 15 dag margaryny (rozpuścić), 4 żółtka, 7 białek (ubić pianę), 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Twaróg zmielić dodać ostudzoną margarynę i pozostałe skłądniki. Wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać delikatnie pianę z białek.

Na dużą wysmarowaną blachę starkować połowę ciasta kakaowego, wyłożyć cały twaróg i na wierzch starkować pozostałą cześć ciasta kakaowego. Piec w 200 C ok 1 godziny
Ciasto pycha naprawdę polecam

 

aurinko19

Member
Lip 14, 2009
57
0
0
będzie się robił
icon_smile.gif
 

aurinko19

Member
Lip 14, 2009
57
0
0
piekny,ukochany,puszysty serniczek
icon_smile.gif

bielutka masa w środku - pięknie sie prezentuje, jeszcze lepiej zapewne wygląda
icon_smile.gif

dziękuję za przepis i polecam gorąco!
 

Załączniki

  • Zdj_cie005.jpg
    Zdj_cie005.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 1
  • Zdj_cie002.jpg
    Zdj_cie002.jpg
    62.2 KB · Wyświetleń: 1

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Pszczółko a masa serowa surowa jest raczej rzadka czy gęsta?
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Czyli że do nakładania łyżką czy do wlewania? Bo szukam takiej co jest gęsta jak jest surowa.