Kruche ze skwarków

pszczolka

Member
Maj 27, 2007
41
0
0


Ciasto:
50 dag mąki, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki zmielonych skwarek, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 2 płaskie łyżeczki amoniaku, szczypta soli

Składniki wymieszać i wygnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość ok 1/2 cm. Wyciskać ciastka foremkami. Wkładać do piekarnika nagrzanego do ok 200C. Sprawdzać czy ciastka się upiekły bo w zależności od stonia nagrzania piekarnika różny jest czas pieczenia. Piec do zarumienienia. Można polać je polewą i posypać cukiereczkami.
 

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
jak byłam dzieckiem mama koleżanki piekła takie ciastka. bardzo mi smakowały. muszę wypróbować, czy nadal będą mi smakowaly