- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0
- 500 g wiśni, bardzo dojrzałych i słodkich
- 100 g cukru drobnego
- 1/4 l mleka
- 200 g śmietany (30%)
Wiśnie wydrylować, zmiksować z cukrem i dobrze schłodzonym mlekiem. Śmietanę lekko ubić i wymieszać z mlekiem wiśniowym. Masę wstawić na 20 minut do zamrażalnika, po czym przełożyć do maszynki do lodów na ok. 60 minut.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/2599.htm
- 100 g cukru drobnego
- 1/4 l mleka
- 200 g śmietany (30%)
Wiśnie wydrylować, zmiksować z cukrem i dobrze schłodzonym mlekiem. Śmietanę lekko ubić i wymieszać z mlekiem wiśniowym. Masę wstawić na 20 minut do zamrażalnika, po czym przełożyć do maszynki do lodów na ok. 60 minut.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/2599.htm