- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
wg Kuchni Tajskiej
ugotować ryż (1 i 1/4 szklanki po ugotowaniu)
Na patelni / woku rozgrzac olej
wrzucić zmiażdzony ząbek czosnku i jakieś 100 g mielonej chudej wieprzowiny
smażyć chwilę.. aż mięso rozpadnie się
dodać 3 młode cebulki pokrojone w talarki, 1 łyżeczkę startego swieżego imbiru i 1 chilii
swieże
zalać bulionem drobiowym (4 szklanki)
Doprowadzić do wrzenia
Dodać 1 łyżkę sosu rybnego i 2 łyżki sosu sojowego (mój dodatek.. w przepisie go nie ma)
doprawić do smaku
Wsypać ugotowany ryż, pogotowac 2 minuty.
Wbić 4 jajka, gotować na minimalnym ogniu 3 - 4 minuty
ugotować ryż (1 i 1/4 szklanki po ugotowaniu)
Na patelni / woku rozgrzac olej
wrzucić zmiażdzony ząbek czosnku i jakieś 100 g mielonej chudej wieprzowiny
smażyć chwilę.. aż mięso rozpadnie się
dodać 3 młode cebulki pokrojone w talarki, 1 łyżeczkę startego swieżego imbiru i 1 chilii
swieże
zalać bulionem drobiowym (4 szklanki)
Doprowadzić do wrzenia
Dodać 1 łyżkę sosu rybnego i 2 łyżki sosu sojowego (mój dodatek.. w przepisie go nie ma)
doprawić do smaku
Wsypać ugotowany ryż, pogotowac 2 minuty.
Wbić 4 jajka, gotować na minimalnym ogniu 3 - 4 minuty
Ostatnią edycję dokonał moderator: