sos czosnkowy ze szczypiorkiem*

aaricia

Member
Sie 7, 2006
1,017
0
0
• 1/2 dużego kubka jogurtu naturalnego
• dwie łyżki dobrego majonezu
• 3 spore ząbki czosnku
• łyżeczka musztardy ostrej
• kopiasta łyżka drobno posiekanego szczypiorku
• sól i świeżo mielony pieprz

Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać wyciśnięty czosnek, przyprawić i posypać szczypiorkiem. Przykryć i wstawić do lodówki, żeby się nieco przegryzł, na ok. 1 godzinę.

Sos super nam przypasował do pałeczek z kurczaka Malgosimi ( w panierce z goldflakesów), do grillowanych mięs, bardzo dobry do ziemniaków, warzyw gotowanych na parze i jako dip do warzywnych słupków.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Siedzi w lodówce. Ma byc do pizzy.
Moje zmiany - zamiast jogo śmietana, bo akurat mi się po lodówce szwędała
icon_wink.gif
i nie dałam szczypiorku - brak w domu
icon_wink.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Podobno "lepszy niż w pizzerii"
icon_mrgreen.gif

Dziękuję
cvety.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0