- Sie 7, 2006
- 1,017
- 0
- 0
• 1/2 dużego kubka jogurtu naturalnego
• dwie łyżki dobrego majonezu
• 3 spore ząbki czosnku
• łyżeczka musztardy ostrej
• kopiasta łyżka drobno posiekanego szczypiorku
• sól i świeżo mielony pieprz
Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać wyciśnięty czosnek, przyprawić i posypać szczypiorkiem. Przykryć i wstawić do lodówki, żeby się nieco przegryzł, na ok. 1 godzinę.
Sos super nam przypasował do pałeczek z kurczaka Malgosimi ( w panierce z goldflakesów), do grillowanych mięs, bardzo dobry do ziemniaków, warzyw gotowanych na parze i jako dip do warzywnych słupków.
• dwie łyżki dobrego majonezu
• 3 spore ząbki czosnku
• łyżeczka musztardy ostrej
• kopiasta łyżka drobno posiekanego szczypiorku
• sól i świeżo mielony pieprz
Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać wyciśnięty czosnek, przyprawić i posypać szczypiorkiem. Przykryć i wstawić do lodówki, żeby się nieco przegryzł, na ok. 1 godzinę.
Sos super nam przypasował do pałeczek z kurczaka Malgosimi ( w panierce z goldflakesów), do grillowanych mięs, bardzo dobry do ziemniaków, warzyw gotowanych na parze i jako dip do warzywnych słupków.
Ostatnią edycję dokonał moderator: