- Cze 24, 2005
- 16,670
- 490
- 83
,,Sos" z natki pietruszki
Raczej taka ,,polewa" niż sos
główka czosnku
2 duże pęczki natki pietruszki
4 łyżki oliwy
2 łyżki masła(ja dałam olej z pestek dyni)
starty parmezan(ja nie dałam)
sól
czarny pieprz
Na oliwie połączonej z masłem podsmażyć posiekany czosnek.Dodać posiekaną natkę i chwilę dusić na małym ogniu,dodać przyprawy
Sos wymieszać z ugotowanym makaronem i posypać parmezanem
Ja polałam nim kaszę gryczaną
nie posypywałam parmezanem
Raczej taka ,,polewa" niż sos
główka czosnku
2 duże pęczki natki pietruszki
4 łyżki oliwy
2 łyżki masła(ja dałam olej z pestek dyni)
starty parmezan(ja nie dałam)
sól
czarny pieprz
Na oliwie połączonej z masłem podsmażyć posiekany czosnek.Dodać posiekaną natkę i chwilę dusić na małym ogniu,dodać przyprawy
Sos wymieszać z ugotowanym makaronem i posypać parmezanem
Ja polałam nim kaszę gryczaną
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: