,,Sos" z natki pietruszki*

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,670
490
83
,,Sos" z natki pietruszki
Raczej taka ,,polewa" niż sos
lecker.gif

główka czosnku
2 duże pęczki natki pietruszki
4 łyżki oliwy
2 łyżki masła(ja dałam olej z pestek dyni)
starty parmezan(ja nie dałam)
sól
czarny pieprz
Na oliwie połączonej z masłem podsmażyć posiekany czosnek.Dodać posiekaną natkę i chwilę dusić na małym ogniu,dodać przyprawy
Sos wymieszać z ugotowanym makaronem i posypać parmezanem
Ja polałam nim kaszę gryczaną
mniam.gif
nie posypywałam parmezanem
000_0411.jpg
 

Załączniki

  • 000_0411.jpg
    000_0411.jpg
    1,005.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: