Warzywa z patelnii grillowej

Lis 28, 2005
3,760
0
0
Mlode warzywa z patelnii grillowej

“Babies”:
2 mlode kapustki bok choy
kilka mlodych cukinii
kilka mlodych patisonow

marynata.jpg

Marynata:
1/4 filizanki oliwy
1 lyzeczka oleju chilli
1 lyzka sosu sojowego
1/2 lyzeczki tahini (pasty sezamowej)
1/2 lyzeczki pasty ostro-kwasniej
1/2 lyzeczki musztardy
2 zabki czosnku
1 lyzeczka “zapachu wedzonego” (mozna ominac spokojnie)

Przygotowac warzywa: umyc, przekroic na pol. Wszystkie skladniki dokladnie zmiksowac. Zalac marynata warzywa. Zostawic na jakis czas by “przeszly”. Smazyc na patelnii grillowej lub prawdziwym grillu.

warzywa.jpg
 

Załączniki

  • marynata.jpg
    marynata.jpg
    98.8 KB · Wyświetleń: 0
  • warzywa.jpg
    warzywa.jpg
    89.6 KB · Wyświetleń: 0
Lis 28, 2005
3,760
0
0
Margot @ 29 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=550482Ale mi sie ta marynata podoba,hm tej kapusty u siebie nie widziałam ,co mozna w zamian?
Margot, jakiekolwiek warzywo, ktore nie wymaga dlugiej obrobki cieplnej. Mozesz pominac to calkowicie. Dodac cos co lubisz
icon_smile.gif