leczo

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
3laski kiełbasy toruńskiej
średnia cukinia
6 żółtych papryk podłużnych
3pomidory
średnia cebula
przecier pomidorowy
papryka słodka, sół, pieprz

kiełbasę , cebulę, cukinie, pomidory obieram ,kiełbase, cukinie, cebule, paprykę kroje w kostkę , kiełbasę podsmażam na patelni, jak puści tłuszcz wywalam do garnka i na pozostałym tłuszczu podsmażam drobno pokrojoną cebule i buch do gara, na tym papryka z pomidorami - pomidory dowolnie pokrojone, bo i tak sie rozpłyną i ...ryp do gara do tego gara dodaje łyżkę papryki, cukinie w kostkę , co najmniej łyżeczkę soli -do smaku, pieprz, i przecieru łyżkę czubatą albo dwie nieczubate
podgotowuje do miękkości
z chlebem najlepsze
koszt znikomy a garnek żarcia jest na dłuższy czas
 

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
0
też lubię, ale nie bawię się w przekładanie do drugiego gara, od razu robię w głębokiej patelni i po podsmażeniu kiełbasy lub bekonu dokładam resztę i duszę jeszcze jakiś czas. Miałam w sobotę.
 

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
nie mam aż tak głębokiej patelni
icon_smile.gif
 

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
0
no ja mam taką głębszą patelnię z pokrywką, w której od razu też czasem robię pieczeń duszona. Nas jest czwórka a dwoje rośnie więc naczynia też muszą mi rosnąć z czasem. Lubię też ratatuille z ryżem, może nawet bardziej.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: